Facebook   Twitter

Activitats

Aquest curs 21-22, les restriccions degudes a la pandèmia ens han fet reestructurar i reorganitzar moltes de les activitats que la Fundació Mata de Jonc ofereix a tots els alumnes de l’escola per a una millora curricular.

DOS MESTRES DINS L’AULA / DESDOBLAMENT

Es potencia la parella educativa, amb la qual cosa, en determinades hores, a infantil, primer cicle de primària o secundària, hi ha un segon mestre i es pot desdoblar el grup o bé atendre’l conjuntament. Dos professors dins un grup o desdoblament permeten centrar-se en necessitats concretes, millorar i enriquir l’acompanyament de l’alumnat.

 

TALLER ARTÍSTIC

El llenguatge visual, com qualsevol altre llenguatge, té una gramàtica pròpia. El podem llegir, el podem aprendre, el podem interpretar. El podem practicar i millorar, el podem dir, el podem compartir. És més, ens ajuda a posar en pràctica maneres de fer diferents i diverses i ens obliga a adoptar punts de vista alternatius. I aquest és un exercici necessari i revolucionari en un món tan complex i, de cada vegada més, carregat d’imatges. En aquest taller, treballam el llenguatge artístic tant des de la producció i creació com des de la comprensió, lectura i anàlisi que podem fer de la multitud d’elements visuals que ens arriben o bé que generam. Educam la mirada i aprenem conceptes artístics coneixent-los mitjançant materials, tècniques i procediments plurals. En gaudim a primer cicle de primària i arrodoneix el puntART de segon cicle.

 

ESPECIALISTES ALS TALLERS DE 2n CICLE

Els tallers de 2n cicle agafen volada, sumant, cada curs escolar, la figura d’un especialista extern en un dels seus tallers. Artesans, artistes, músics, dissenyadores... dins PuntArt; científics, meteoròlegs, cercadors de bolets, metgesses... dins PuntGea; escriptores, guionistes, glosadors… dins PuntVox; arquitectes, petits comerciants, matemàtics, delineants... dins PuntMat. Tots ells entraran dins les aules a impartir i compartir una vivència-taller de les que deixen petjada: un procés d’investigació i manipulació del que l’especialista convidat n’és el motor, amb tota la qualitat pedagògica i motivacional que una experiència així regala a mestres i alumnat implicats.

 

SPEAKING

Aquí es treballa la part d’expressió oral de la llengua anglesa. A 5 anys i de 3r de primària a 4t d’ESO, una persona nadiva prepara activitats per fomentar la parla entre els alumnes, en alguns casos desdoblant el grup per augmentar el temps de pràctica. Es tracta l’idioma de manera natural i immersiva i, a través de treballs lúdics, es millora el nivell d’expressió i comprensió orals. La classe es dona 100% en anglès i es convida als alumnes a parlar només en aquesta llengua.

   

SALA D’ESTUDI

La Fundació subvenciona també a secundària una sala d’estudi amb un professor per als alumnes que vulguin fer-ne ús durant el descans del migdia. Cada dia l’aprofiten entre 20 i 30 alumnes.

 

TALLERS PER A L’EDUCACIÓ INTEGRAL

A secundària, s’organitzen tallers encaminats cap a l’educació integral de l’alumne, on ens ocupam de diversos temes transversals com poden ser l’educació sexual, l’educació per a la prevenció de drogodependències, l’educació vial, l’alimentació i la salut.

 

ACTIVITATS CURS 21-22

 


Notícies relacionades amb: Fundació

Notícies
relacionades

Agraïment campanya Ajuda a Ucraïna
08 abril 2022
Circulars, Fundació, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

Certificat d’aportacions a la Fundació Mata de Jonc 2021. Curs 2021-2022
14 febrer 2022
Circulars, Fundació, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

Informacions Fundació Mata de Jonc. Curs 2021-2022
12 novembre 2021
Circulars, Fundació, Infantil, Pares i mares, Primària, Secundària, UEECO

Activitats